Nytt jobb

I tisdags löste allting sig! Kerstin från bageriet ringde mig att jag kunde börja jobba nu istället för i juli eftersom hon inte anställde en annan tjej. SÅ SKÖNT! Och hon vet dessutom att jag kommer att vara borta under två veckor i juli så min sommar behöver inte vara helt kaosig. Jobbat där nu 4 gånger och måste säga att jag trivs! Det är många svenskar som jobbar där och alla är snälla, särskilt Kerstin som är ägaren, vilket kan vara ovanligt här i Frankrike inom service. Kommer jobba väldigt tidigt, börjar mellan 6-7 varje morgon. Så det blir en liten omställning! Men fördelen är att man då slutar mellan 14-15! Då har man ju resten av dagen på sig att göra något. Så jag måste säga att jag är väldigt nöjd med det, även fast det blir en liten omställning nu. Har somnat lite försent så jag har inte fått så mycket sömn jag behövt de senaste två nätterna. Klockan är liksom halv 8 på och jag är jättetrött. Men jag vänjer mig nog snart tror jag! Första veckan av ett nytt jobb är alltid extra intensivt också. Bageriet är franskt med lite svenska inslag, till exempel kan man köpa prinsesstårta, bullar, svenska kakor och knäckebröd. Dock är det jobbigt när man tar varma nygjorda croissanter från plåten för att lägga fram i montern som knasprar i handen, och jag vill bara äta dem! 
 
Pappa har varit här och jobbat lite denna vecka också, fick träffa honom iförrgår kväll och idag, det blev kort men var väldigt mysigt! Tur att han kommer tillbaka om tre veckor. 

Jobbkaos men ändå inte pank än

Idag har jag varit på en arbetsintervju på ett fyrstjärnigt hotell precis vid Eiffeltornet, det gick bra tror jag, de lät positiva. Sedan ska jag på en annan intervju på en restaurang där Lovisa fått jobb på, så det vore så kul om vi kunde jobba tillsammans! Dessutom har jag pratat med en svensk kvinna som har ett bageri här i Paris, där jag skulle få jobb efter Barcelona, vilket jag är supersugen på! Det låter jättemysigt och hon låter så himla snäll. Ja som ni läser, det låter lite rörigt, och jag tycker också det, för jag ska få in en tvåveckors semester till Barcelona med familjen också, vilket ändå ställer till det lite med jobb tycker jag, för det är inte så najs att ta två veckor ledigt efter en månad, men familjen kommer för jobb! Och det är inte ens ett så stort problem, bara lite rörigt. Och jag BEHÖVER faktiskt två veckor att bara få spendera med min familj, slappna av och känna mig lite bortskämd för en gångs skull. 
 
Denna vecka provjobbade jag dessutom på en nyöppnad fransk lite restaurang i två dagar, men jag fick inte jobbet. Känner att det var lika bra för managern var rätt otrevlig tycker jag, typ pratade nedlåtande och nästan skrek ibland, inte så chillad tjej direkt. Men jag fick 110 euro för det i alla fall så det var bra! 
 
Jag längtar såå mycket tills skolan börjar, faktiskt börjat tröttna lite nu på servicejobb och känner att nu är det dags att börja satsa på framtiden! Träffade så många människor på Disneyland som var typ 30+ och gjorde samma sak som jag, det är verkligen min mardröm. Men det är bra att göra lite sådant innan man börjar plugga så får man lite perspektiv och lite motivation till att plugga! 
 
Fick dessutom en fråga om hur mycket min lägenhet kostar, den kostar 470 euro per månad, men jag ska prata med hyresägaren och fråga om vi kan sänka priset lite om vi kan byta kontraktet mot ett långtidskontrakt då jag ska stanna här åtminstonde ett år till. 470 euro per månad räknas som väldigt billigt här i Paris, vanligtvis kostar en studio på 10 kvadrat allt mellan 600-1200 euro typ. En del blir verkligen rätt ripped off tycker jag när de betalar nästan 10 000 kr för en lite studio. Det gäller att leta överallt och vara snabb här i Paris, faktiskt väldigt jobbigt att hitta boende här. 
 
Ikväll ska jag ut till en klubb som heter Wanderlust där det ska vara helt sjukt bra utsikt, med min kompis Jessica och hennes kompisar som går på Paris College of Art, hon ska också börja på ÉCV i höst! Så kul!! Finns så mycket coola klubbar här som jag inte utforskat än! Måste bli bättre på att gå ut. 
 
 
Varit supersuperdålig på att skriva på sistonde, ska försöka skärpa mig!!

Glad

Jag har verkligen börjat trivas i min lägenhet nu, efter att jag satt upp lite grejer på väggarna, bytt till mina egna lakan så känns det äntligen såå fint och mysigt! Har lite fler inredningsplaner jag vill genomföra, så jag får ta en tur till IKEA när jag fått resten av min lön. Det känns faktiskt heelt fantastiskt att ha en helt egen lägenhet som bara är min. Och nu ska jag bo här länge dessutom!

I början när jag kom hit för första gången kände jag mer meh, fuktskador i kanterna, sunkiga lakan och filter som låg i garderoben och en toalett som är sådär som man ska dela. Men nu är allt halvsunkigt slängt och man ser inte fuktskadorna så mycket faktiskt tycker jag. Upptäckte dessutom denna vecka att man kan klättra ut på taket, och då ser man hela Paris nästan, Eiffeltornet, Sacre Coeur och över alla hus. I morse låg jag och Lovisa och solade på taket, så naajs. 

Har dessutom en jättestor säng så jag kan ha sleepovers ofta, vilket är ett stort plus!!

Så här ser den ut nu efter lite fixande! 
Utsikten från taket