Helgen

I fredags var jag på en så himla najs klubb, kanske en av de bästa jag varit på. Och det är på grund av musiken, musiken var nästan som tagen från min Spotify-lista, Beatles, gamla klassiker som jag kände igen men inte kan namnet på, the Strokes, Daft Punk, all bra musik helt enkelt. Och det var inte den vanliga beatdansen alla körde utan alla dansade som man gjorde förr, så mycket bättre än den stela dansen vi kör med nu! Klubben hette Bus Palladium och jag ska definetivt dit igen! Enda nackdelen är väl att den ligger i Pigalle, och det är ganska läskigt där på natten, äckliga killar som ropar saker efter den och dessutom var det någon idiot som hade sprayat pepparspray i luften så när vi gick ut så kliade det i halsen och i ögon, riktigt obehagligt. Vågade inte cykla hem så jag tog en taxi. Men annars var det en superbra kväll.
 
 
 
Igår steg jag upp 10 på morgonen, alldeles för trött och lite bakis, för att gå på ritlektionen på Paris College of Art som låg 5 minuter i från mig. Det var nästan bara jag som var där som inte var student där, det var kul att se hur de jobbade, många var väldigt duktiga! Vi skulle rita av en modell, vilket var en gammal gubbe - helt naken. Blev väldigt chockad först när han tog av sig allt, men det är ju så man gör på konstskolor. Lektionen var 11-17, ganska länge, men det var till slut väldigt värt eftersom att jag träffade en mexikansk tjej där som jag började prata med så följde jag med henne sedan på en annan konstskola som hade öppet hus. Och den verkar såå bra! Inte alls lika dyr, visst den kostar men det är ändå rimligare pris, kurserna ges på franska dessutom så jag får träna på det och man kan ansöka nu redan till hösten! Trodde att det försent för alla bra konstskolor men tydligen inte, denna är dessutom en av de bästa i Frankrike. Så jag har bokat intervju där redan på onsdag, kände att jag inte har något att förlora! Då är min plan i så fall (om jag kommer in såklart), att gå foundation year där, vilket är det året då man får prova allt möjligt så man vet vad man vill specialisera sig på sedan, och sedan fortsätta på den skolan eller Saint Martins kanske, eventuellt någon annan!
 
Paris Collage of ArtIdag har jag verkligen segat, som söndagar ska vara, gick upp klockan 12, så otroligt skönt att äntligen få sova ut. Sedan sprang jag till Louvren, och gick tillbaka, det blev ganska långt hehe. Därefter kom min roomie Klara på att hon ville baka eftersom vi har en ugn och allt, så vi gjorde en kladdkaka men när den skulle in i ugnen så upptäckte vi att den inte funkade konstigt nog, så vi åt smeten istället. Gott det också! Vi insåg att vi inte är bra för varandra, vi uppmuntrar bara varandra att äta onyttigt så det blir bra för oss sedan när vi får flytta isär haha. 
 
Träffade Elsa, Elin och Niklas vid Sacre Coeur där vi chillade och köpte crepes, supermysigt! Tyvärr var det Elsas sista hela dag men förhoppningsvis kommer hon tillbaka snart. 
 

Finally friday!

Igår kväll kom Elsa, mötte upp henne på perrongen och så åt vi chevre med honung och drack vin innan vi gick och la oss. Idag har vi turistat i Paris. Nu väntar jag på att Rebecca ska komma så ska vi äta middag och sedan ut med några andra. Så taggad!

Senaste veckan och framtiden

Emma sa åt mig att blogga, så nu gör jag det. Sitter nu och äter min supergoda sallad från jobbet! Pocherat ägg, gröna bönor, någon parmesanröra och squash - supergott! Min nya favorit. Idag har jag jobbat som vanligt, efter det försökte jag låsa upp Amandas gamla iphone som jag tänkte använda som min franska mobil men det GÅR INTE. Så jobbiga de är att de ska låsa och hålla på, gick till 3 stycken tattiga affärer som kunde göra så men alla sa nej. Sedan skrev jag ut mitt cv och ett personligt brev från en annan tattig affär med billiga datorer och dammiga tangentbord. Måste ju ordna ett heltidsjobb efter Disney, och ja Cojean är ett alternativ men jag ska utvigda möjligheterna så jag försöker få jobb på American Apperal också eftersom de tydligen söker personal. Skulle vara superkul att jobba där eftersom att jag älskar deras kläder! 
 
Senaste som har hänt här är väl att vår ex-roomie Yasmine har åkt hem till Sverige för att plugga till högskoleprovet och så kom en ny tjej plötsligt, så det är en liten omställning såklart men också kul. Får hela sängen för mig själv så jag är supernöjd med det. Har dessutom funderat väldigt mycket på min framtid de senaste dagarna/veckorna och testat att tänka mig själv i olika jobbsituationer, och jag känner att jag kanske ska banga den här arkitektgrejen ändå. Inser nu att jag inte kan se mig själv rita hus, känns verkligen inte som min grej eller något jag brinner för. Uppskattar verkligen fina byggnader men jag har aldrig känt lusten av att rita hus nej! Jag har insett att jag bara försöker ta någon väg där jag får halvt hålla på med det jag älskar och något mer akademiskt, som arkitekt - matte och bild, designingenjör, men nej jag känner nu bara att jag borde satsa helt på det jag gillar! Därför ska jag satsa på att fixa ett riktigt fett portfolio detta år, ta ett engelskaprov man måste göra för vissa skolor, och börja ett Foundation year hösten 2015, det är mitt mål och jag ska verkligen kämpa för de nu! 
 
Jag vet att det är lite risky, eller det är hög konkurrens och det ger inte en lika säker och bred "väg" som andra akademiska utbildningar. Men jag känner bara - man ska välja för sig själv och inte någon eller annan, och jag vet att om jag kämpar och är driven så kommer det gå bra! Livet är en lek. 
 
Har inte alls varit särskilt aktiv med att rita och måla den senaste tiden men ska ta upp det på lördag då jag har anmält mig till en gratis drawing class på Parsons, känns som att det är ödet faktiskt haha. Det var liksom denna lördag som det var, OCH så ligger det supernära där jag bor, till och med samma metrostation. Ska bli mycket spännande. 
 
Det var i helgen jag började inse att det är det här jag borde göra, det var när jag var med Anna och Rebecca och pratade om det, så fick de se mina tidigare saker, och så sa de: Johanna det är fan det här du borde hålla på med! Du har ju talang. Och det är inte bara det att jag blev superglad såklart för att de sa det, utan dessutom att jag bara fylls av, vad ska man säga - typ passion? Kommer ihåg när vi var på SACO-mässan för första gången i trean, och jag och Märta gick fram till ett stånd om Parsons (skolan här i Paris), och när hon berättade om utbildningen så kände jag bara, JAAAAA!!!, this is it! Och jag har verkligen aldrig känt så om någon annan utbildning. Det gäller bara att man ska våga, satsa och tro på sig själv.
 
Det här är en av mina bästisar.