De senaste två veckorna

Nu har jag jobbat på Disneyland i två veckor, och jag måste säga att jag inte känner samma entusiasm när jag ser parken nu som jag gjorde i början haha, inte så konstigt kanske. Jobbet är bra, får stå i butik och det är roligt när det är mycket folk men när man inte har kunder så är det tråkigt. Föredrar att ha fullt upp än att stirra in i en vägg. Det är massa olika människor från olika nationaliteter som jobbar här så det är fett najs tycker jag. En del konstiga också. Har förklarat minst 100 gånger att inte alla i Sverige är blonda, tror dessutom att det finns mer brunetter än blondiner. En del blir på riktigt förvånade när jag säger att jag är svensk, "Men. Du är ju inte blond?", näe jag vet. Nu har jag börjat komma in i livet här så det känner konstigt att jag ska åka tillbaka till Paris om bara två veckor men samtidigt så skönt! Finns mycket mer att göra där och även fast jag bor hyfsat nära Paris nu så är det verkligen annorlunda att bo här. Men det känns lagom för en månad i alla fall!
 
Igår var jag ledig så jag passade på att hämta mina nycklar för lägenheten och röja lite där så jag spenderade nästan hela dagen på att torka ur och tömma skåp på saker jag inte vill ha och så vidare. Känns rätt bra med lägenheten, den har lite fuktskador men det är inte så farligt, det kan man leva med liksom. Toaletten delar man med någon/några grannar och den är inte så najs heller men annars är huset jättefint och området är mysigt. Dessutom har jag ett boulangerie 10 meter ifrån mig. Sedan när jag får dit mina egna lakan och mina bilder på väggarna så kommer det bli så najs tror jag! Och så har jag äntligen fått mitt bankkort nu, så jag har ett franskt konto fast jag vet inte hur man loggar in på sin internetbank. Sådant är verkligen mycket smidigare i Sverige! 
 
Jag har sökt lite jobb också till efter Disneyland, och det är verkligen enkelt att få jobb inom service om man kan prata franska då, till skillnad från i Sverige känns det som. Mailade 3 annonser och alla svarade. Igår kväll fick jag provjobba på en amerikansk/engelsk sportbar/restaurang som ligger lite ovanför Triumfbågen. Det kändes bra tycker jag! De var sköna som jobbade där och man får gratis mat. Hade glömt mitt bankkort hemma så knäpp som jag är, så jag kunde inte köpa mat! Därför hade jag knappt ätit något under hela dagen så när de frågade om jag hade ätit så blev jag såå glad! Lönen är dessutom en liten bit högre så om jag jobbar 45 timmar (vilket är heltid där), kommer jag tjäna cirka 1800 euro netto! 
 
Har faktiskt liite hemlängtan, saknar min familj och vänner! Men inte så farligt att jag vill flytta hem men i alla fall ta en långhelg där. Tur att Alexandra kommer nästa vecka i alla fall!!!! 
 
En ledig dag i Disneyland med min portugiskompis! 
 

Disneyland

Igår kom jag fram till "Disney-residenset" som ligger i en fransk förort "nära Disneyland. Och nu känns boendet sådär, riktig vandrarhemkänsla, rent och fräscht men kalt och det fanns ingen tvål, diskmedel eller kryddor. Det kan de väl ändå bjuda på tycker jag? Hämnades genom att sno flytande tvål från deras toalett i lite papper som jag formade till en mugg. Jag bor med Lovisa som är svensk också, och tack gud att vi har varandra seriöst. Skulle känna mig ännu mer lost när man ska hitta runt till olika ställen. Så igår kände jag bara, fan vad jag vill tillbaka till Paris där jag har mina vänner, där det finns en metrostation nästan överallt, mataffären ligger fem meter ifrån och så vidare. 

Men idag var det första dagen, introduktionsdag där vi fick lära oss om Disney's historia, traditioner, arbetsmoral osv. Och det var faktiskt kul! Blev taggad på att börja jobba, informatören var såå rolig, den bästa formation jag varit på. Han hade olika kostymer som han bytte om till mellan pauserna, gjorde sketcher och så hade han småfilmermed Stitch som "hjälpte till". Vi fick även gratis lunch på valfri restaurang i parken. När vi kom till parken blev jag påmind om hur fantastiskt det är, blev så exalterad. Det är trots allt bästa platsen på jorden?! Så jag är så taggad på att börja jobba. Bästa arbetsmiljön och det känns så mycket roligare än Cojean som jag tröttnat en del på. Längtar redan tills jobbet börjar dra igång! Perfekt Parisdag

Är egentligen för trött för att blogga, men jag känner att jag måste skriva om idag, så jag gör det ändå. Började dagen med att jobba som vanligt, vilket jag gjort hela veckan. Börjar faktiskt bli lite trött på själva jobbet. Menar, efter rushen då man får stå i kassan är det SÅ tråkigt, det är bara städa och förbereda mat för morgondagen, verkligen tråkigt. Jag har ändå träffat en del jag verkligen gillar! Bland annat har jag blivit kompis med en fransk tjej som bor jättenära Disneyland-residenset där jag ska bo så jag kommer antagligen hänga med henne en del där!
 
Så efter att ha sagt hejdå till alla, eftersom det var sista dagen på Cojean (åker ju till Disneyland imorgon!!), åkte jag till skolan och lämnade mina papper. Så nu har jag gjort det!! Skrivit in mig. Jag ska alltså börja där i September vilket känns SÅ KUL!! Är verkligen supertaggad. Läste dessutom att skolan har massa samarbeten med andra skolor i typ alla länder som finns nästan, bland annat ett mer speciellt samarbete med Institute of Technology i New York där man kan läsa sitt fjärde år och därav få DUBBELT diplom! Hur coolt låter inte det? Man kan dessutom göra exchange på andra skolor, bl.a. USA, Sverige, typ hela Europa, Asien osv. Det låter ju bara som en dröm! 
 
Efter det mötte jag upp Chloe, Fed och deras kompis Avinash och tog en kaffe. Efter det cyklade vi längs Seine. Och ja det var bara så himla härligt, för vädret var helt perfekt, helt underbart helt enkelt! Vi parkerade vid Musée d'Orsay och gick runt där ett par timmar, vilket också var så najs. Såg en massa rum jag aldrig sett förut och insåg att jag gillar det mer än vad jag trodde. Där kände ännu mer där att jag hade valt rätt, design och konst alltså. Så jag är så nöjd och exalterad nu inför framtiden!