De senaste två veckorna

Nu har jag jobbat på Disneyland i två veckor, och jag måste säga att jag inte känner samma entusiasm när jag ser parken nu som jag gjorde i början haha, inte så konstigt kanske. Jobbet är bra, får stå i butik och det är roligt när det är mycket folk men när man inte har kunder så är det tråkigt. Föredrar att ha fullt upp än att stirra in i en vägg. Det är massa olika människor från olika nationaliteter som jobbar här så det är fett najs tycker jag. En del konstiga också. Har förklarat minst 100 gånger att inte alla i Sverige är blonda, tror dessutom att det finns mer brunetter än blondiner. En del blir på riktigt förvånade när jag säger att jag är svensk, "Men. Du är ju inte blond?", näe jag vet. Nu har jag börjat komma in i livet här så det känner konstigt att jag ska åka tillbaka till Paris om bara två veckor men samtidigt så skönt! Finns mycket mer att göra där och även fast jag bor hyfsat nära Paris nu så är det verkligen annorlunda att bo här. Men det känns lagom för en månad i alla fall!
 
Igår var jag ledig så jag passade på att hämta mina nycklar för lägenheten och röja lite där så jag spenderade nästan hela dagen på att torka ur och tömma skåp på saker jag inte vill ha och så vidare. Känns rätt bra med lägenheten, den har lite fuktskador men det är inte så farligt, det kan man leva med liksom. Toaletten delar man med någon/några grannar och den är inte så najs heller men annars är huset jättefint och området är mysigt. Dessutom har jag ett boulangerie 10 meter ifrån mig. Sedan när jag får dit mina egna lakan och mina bilder på väggarna så kommer det bli så najs tror jag! Och så har jag äntligen fått mitt bankkort nu, så jag har ett franskt konto fast jag vet inte hur man loggar in på sin internetbank. Sådant är verkligen mycket smidigare i Sverige! 
 
Jag har sökt lite jobb också till efter Disneyland, och det är verkligen enkelt att få jobb inom service om man kan prata franska då, till skillnad från i Sverige känns det som. Mailade 3 annonser och alla svarade. Igår kväll fick jag provjobba på en amerikansk/engelsk sportbar/restaurang som ligger lite ovanför Triumfbågen. Det kändes bra tycker jag! De var sköna som jobbade där och man får gratis mat. Hade glömt mitt bankkort hemma så knäpp som jag är, så jag kunde inte köpa mat! Därför hade jag knappt ätit något under hela dagen så när de frågade om jag hade ätit så blev jag såå glad! Lönen är dessutom en liten bit högre så om jag jobbar 45 timmar (vilket är heltid där), kommer jag tjäna cirka 1800 euro netto! 
 
Har faktiskt liite hemlängtan, saknar min familj och vänner! Men inte så farligt att jag vill flytta hem men i alla fall ta en långhelg där. Tur att Alexandra kommer nästa vecka i alla fall!!!! 
 
En ledig dag i Disneyland med min portugiskompis! 
 

Kommentera här: